Harry Potter.



Jag och Björn har påbörjat ett projekt, att ta oss igenom alla Harry Potter filmer. Inte direkt svårjobbat. Jag älskar dom! Det här är den enda sortens filmgengre som både jag och Björn gillar, i vanliga fall vill jag kolla på drama/kärlekskomedier och han vill kolla på action/science fiction och sånn killskit ;)

Ännu en tisdag.

God morgon på er!

Vad tiden går fort, är lixom tisdag, igen! Jag har haft en alldeles underbar ledighelg, med massa mys, promenader, städning, matlagning, biobesök, med Björn mamma, ja lite allt möjligt :) Jag och Björn har lovat oss själva och varandra att hållaefter städningen nu, hellre lite varje dag än att ha ett berg framför sig, så svårt att ta sig hela vägen fram då. Men nu är det fint värre iaf!

Vi hade såklart earth hour här hemma och slog av all el, tände ljus och åt en romantiskmiddag tillsammans, funderade på om man skulle göra det varje kväll, slå av allt, tända några ljus och bara fokusera på varann när man äter, blir ju lätt att man har datorer, tv, musik ja allt på samtidigt, man kan ju behöva lite lugn :)

Igår var det en helt vanlig måndag, gick segt på jobbet, som alltid på måndagar. Björn kom förbi vid tretiden och det va så lungt så jag kunde gå då, så vi tog en promenad hem tillsammans, fich gå lite en liten omväg för vi möttes av en stor översvämning, härligt med vår! Får mig att tänka tillbaka på kohagarna hemma i wallox-säby när de blev översvämmade så huset var omringat av små sjöar iställer för hagar, mysigt!

Nu ska jag fixa lite frulle, för mina kokta ägg är färdiga!

Hoppas ni får en härlig dag!

En speciell dag idag.

För det är kära Idas födelsedag! Hjärtliga Gratulationer på din dag, synd att jag inte kan närvara på tårtkalaset!



Du är underbar min vän!!
Jag älskar dig!


Let´s Dance.

En annan stängde ju igår och missade Let´s Dance finalen, men det har jag tagit igen nu genom att kolla på avsnittet på tv4.se, det är jag Glad för att jag gjorde!! Herregud vilken final, har skrattat och gråtit om vart annat. Härligt! Vilken dans, vilken utstrålning, så underbart!

Är så glad att Magnus vann men hade inte gråtit floder om Laila vann, båda är helt fantastiska. Men allra bäst är David Hellenius, världens bästa programledare!



Björn har gått och handlat nu sen blir det thaigryta med kyckling och en mysig middag under earth hour, hoppas bara vi hinner i tid.

Hoppas ni alla får en underbar lördagskväll! Gänget i Sthlm får festa åt oss oxå, klackarna i taket! 

Såhär visar Björn hur han känner...





Hur ska jag tyda det här???

Skönt med ledig helg.

Härligt att vakna och inte ha några måsten att göra, utan bara njuta av att vara ledig. Vaknade såklart tidigt, runt sju nånting och gick ut på en 1½ timmes promenad, skönt med friskluft, hade dock vart ännu bättre med solsken, men man kan väl inte få allt antar jag.

Gick förbi ica och handla lite frukostsaker och sen hem och duscha jättelänge. Efter det gjorde jag frukost och försökte väcka Björn, gick sådär. Så nu sitter jag här mätt och belåten och vet inte vad jag ska göra, hoppa i sängen så Björn vaknar kanske?


Märta Fyller ju år idag!

Idag är ingen vanlig dag för idag är Märtas födelsedag
HURRA HURRA HURRA!!!



Hoppas du får en alldeles underbar dag.

Jag älskar dig!!

Godmorgon solstrålar!

ser ut att bli en fin dag så här på morgonkvisten. Har tryckt i mig lite frukost nu ( ja den här tiden trycker man för aptiten är inte på topp) så man orkar förmiddan.

Önskar att jag fick gå och lägga mig i sängen igen, men det får jag inte!

Så tänker borsta gaddarna, ta på mig gympadojjorna och traska till stenhagen, japp det är precis vad jag gör klockan 6 på morgonen!!

Trerätters på svartbäcksgatan.


Härliga måndag.

Kan inte förstå hur folk kan tycka att måndagar är så hemska, är ju alldeles underbara dagar (i alla fall om man är ledig!) Har haft en otroligt bra ledig dag, efter förmiddas fixet tänkte vi åka till Ikea men bilbatteriet va slut så blev inget, åkte ner på stan istället och tog en lunch på panini, sen knalla vi runt lite. Blev några ljus och loite dekorationsstenar med mig hem.

Björn drog till ekonomikum för att snacka lite i radio och jag drog hem och fortsatte städandet som vi lämnat från förmiddan. Kom fram en himla massa tvätt så sprang ner i källarn och kolla om tvättstugan va ledig och ja, dte av den. Så hann tvätta nästan all tvätt nu på eftermiddagen oxå, hur skönt som helst att bli av med.

Har lite fix kvar att göra här hemma sen ser det helt perfekt ut, så skönt, fylls verkligen av ny energi när man har det rent och fint runtomkring sig, underbart!


ge mig!

Läste på Emilias blogg att det vart på hundmässan i malmö och så hade hon lagt upp massa söta bilder. Så var tvungen att söka på Papillon på google för att få upp bilder på hundrasen som jag och Björn ska köpa en dag (Björn har bara inte gått med på det än..) Men det är så fina!!



Hur skulle man kunna säga nej till den här sötsaken?

Ingens sol på min lediga dag.

Godagens!

Har haft en skön morgon, gick upp vid 9 och drog på mig lite kläder och traska ut i det ruggiga vädret för en promenad runt högarna, påväg dit mötte jag brorsan och Eldar så stod och prata med dom en stund, mysigt. Sen tog jag rundan, va dock så jäkla isigt med ett tunt lager snö över så gick på helspänn för att inte ramla och jag klarade mig faktiskt!

När jag kom hem gjorde jag smoothies åt mig och Björn, så himla goda blev dom! Sitter och samlar kraft med en kopp te nu, så ska vi snart storstäda hela lyan och sen går vi nog ner på stan en sväng.

Björn var så himla gullig igår och grovstäda allt så det var riktigt fint när jag kom hem, hela berget av disk hade han fixat oxå, så snäll och gullig min fina man. Så nu behöver vi bara finputsa  :) sköönt!!

Då var det dags.

Björn har vart krasslig i några dagar och nu så har det jäkla viruset börjat hoppa över till mig trots att jag druckit ABCD-vitamin som en tok. Ont i kroppen, halsen och täppt när jag vakna. Börjar släppa lite nu, orkar inte bli sjuk lixom! Om några timmar, ett närmare bestämt väntar jobb igen. Så mer spännande än så är det inte.

Ska slänga ihop nån matlåda strax, vet inte alls vad bara, men blir väl lax och nått antar jag..haha noll fanatsi!

10.49-22.30

Tiderna när jag stämpla in och ut idag. Så trött, inte så att det vart lite att göra. Det bästa var den 1½ timme jag fick sitta på ansiktsmålningen. Jag älskar barn, man blir så himla glad av de små liven och de sa att jag var snäll, jo det är jag allt! Massa sööööta tigrar blev det!

Någon mer som är sööt är Björn som gjorde varma mackor åt mig när jag kom hem och strax blir det te, såhär mitt i natten. Det är vi det. Sen kommer jag somna sött.


Fika i solsken.



Påvägen hem svängde vi förbi fågelsången och köpte lite fikabröd och åkte hem och gjorde té.

 

Så nu har jag suttit vid mitt favoritfönster och fikat. Pistagekakan som jag snaska på är nog det godaste jag haft i min mun, den var allt man vill ha, choklad, pistage och kladdig. Gott sa jag!

va det nån som sa deff? ;)

Nu ska jag bortsa gaddarna och röra mig mot hotell Linné.

hej på er!

Är huvudet dumt får kroppen lida.

Så det är tur att man är smart ;) Ringde in Sesanit tidigare ideg (hon skulle börjat när jag sluta) så hon fick börja ett istället för fyra och jag kunde sluta då, för du hade Gurrabanansnurra kommit och tagit över skiften oxå. Så nice!

Björn kom och plocka upp mig och vi åkte ner på stan och drog en asiatisk+sushi buffé, lovely!

Jobbiga dagar.

Här kan vi snacka fullproppade dagar, jobbade till 23.30 igår och nu är jag uppe igen och har ätit frukost. Sitter och dricker ABCDE-vitamin för att hålla förkylningen i schak, vill inte bli sjukare!! Klockan 8 börjar jag jobba igen och jobbar fram till 16. 16.30 befinner jag mig på hotell Linné för en föreläsning fram till 21 om Mål/målsättningar. Kan nog vara bra för mig, behöver lära mig att sätta upp mål och fölfölja dom i mitt privataliv oxå, inte bara då jag är instämplad på jobbet.

Hoppas ni andra får en härlig dag, verkar dock bli en mullig sådan. Håller tummarna för sol på min lediga dag. Imorgon.

Ingen vanlig dag...



...För idag är det Emilias födelsedag
Hurra Hurra hurra!!!


Om jag bara bodde lite närmare så skulle jag bakat ett lass med bullar åt dig, kommer kanske till valborg ;)
Jag älskar dig, så glad att ha dig i mitt liv, nu och föralltid!

Imorgon..

Imorgon ska jag och Björn börja deffa, haha! Detta är något vi säger ungefär tre fyra gånger i månaden och ska alltid avsluta "det gamla" med "en sista" frossar kväll. Jag älskar det! Vi vet att vi kan, frågan är om vi vill?  ;)

men imorgon köör vi!

Så ikväll smaskas det på laxmackor och brämhults smoothie, det gillar vi! Björn är världens sötaste som handlat medans jag jobba, hämta mig och sen fixa iordning medan jag duscha. Nu ska vi mysa framför varsin dator, jag ska se på andra avenyn och Björn på 24.

   


Nu tror jag minsann att våren är här!

Det har ju blivit "vår" några gånger iår, varje gång har alla hoppats och sagt att "Nu måste sista snön ha kommit" men så dagen efter har det snöat igen. Jag har inte rikitgt trott att våren vart här innan, men nu, nu tror jag. Av hela mitt hjärta! Det kanske snöar igen, men då kommer det vara som smälter bort på engång, eller vad tror ni?

Låt oss hålla tummarna för sol och att jag snart får se årets första tussilago!


Såhär ser våren ut i Uppsala från vårt vardagsrum.
Härligt!

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen väntar jobb!


Äkta kärlek.

Vilken kärlek!


En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du ett

maraton med mig?"


Pappan svarar: "ja" och de springer sitt första maraton

tillsammans. 


En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer

du ett till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja,

min son".


En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra

Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km

cykling, 42 km löpning)


Och pappan svarar igen "Ja"...


Och här kommer videon till denna historia:

 http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY


När inte Björn är hemma...



Har gjort världensgodaste te i världens finaste tekopp och tänt världens finaste ljus, allt har jag fått ifrån mina underbara morföräldrar, Jag älskar er! 
Nu ska jag krypa ner i sängen, njuta av teet och mysa framför tvn eller kanske en film.

God natt.

"Mat"

Ikväll är jag ensamhemma, Björn är i Sthlm på konsert med hans mor och syster. Så jag passar på att äta american pancakes  till middag. Det är ingen mat säger mamma och Björn, men gott är det! Så jag passar på när jag är ensam ;)



Recept om nån skulle bli sugen:

Ingredienser 4 port.:
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl lättfil
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk smält smör
  • smör till stekning
  • Tillbehör:
  • lönnsirap
  • färska bär eller frysta tinade
  • glass
  • nötter


  • Gott gott gott!!


    En ledig helg.

    Har haft (har än så länge) en ledig helg. Rikitgt skönt! Stängde i fredags så hände inte så mycket spännande då, åkte hem och somna efter 2minuters filmtittande. Sov ut i lördags och vaknade vid tolv nångång, gick upp och käka god lördagsfrulle sen drog vi ner på stan en sväng. Köpte en superfin lilaklänning som Björn tyckte var ett kanonköp, så det måste det ju ha vart ;)

    Mötte upp Björns mamma, syster och vän på panini för lunch/fika. Jätte trevligt!

    Till lördagsmiddag blev det snitzlar (stavas?) och klyftpotatis + persiljesmör. mumma! Efter middan drog Björn till flurran för att fota och jag knalla till Sanna med Stina där det blev schlagerkväll med räkmackor, chips, morot- och gurkstavar, dip och öl + en himla massa tjejsnack sååklart! Drog ner på stan sen, mötte upp Björn och tog en drink på terassen. Klockan blev två, trötta och hungriga blev det en burgare på max sen en promenad hem i lördagsnatten. En helt lagom och lyckad lördagskväll i ledigehetenstecken.

    Idag är dte söndag och vi sov galet länge, upp duscha, ner på stan, sallad på cupido. Hotan anslöt sig och vi åkte till gränby (barista) för kaffe och morotskaka, en trevlig söndagsfika! Köpte en tablettask på barista oxå (dagens goda gärning) så nu har jag bidragit med skolmat åt ett barn, känns fint efter allt jag tryckt i mig (hoppas hon/han får nått gott att äta) Menthol tabletterna var iaf riktigt goda!

    Nu ska vi bestämma nån kvällsmat och kolla på Changeling. Sen var väl min ledigahelg slut antara jag och imorgon börjar första dagen på en 50timmars arbetsvecka, spännande!

    Antar att jag är tillbaka i bloggandet nu och det värmer att ni saknat mina meningslösa inlägg!

    Gillar er vänner!

    Puss

    RSS 2.0