Tips på bio.

Om du är biosugen så rekommenderar jag Avatar.

Är nog det bästa jag sett!
 Jag är helt fängslad av naturen, folket, sagan. Så vackert!


God Jul.

Nu mina nära och kära är det jul. Har haft den mest ojuligaste och ensamaste uppesittarkvällen någonsin...men klappar har blivit inslagna och julmust har svalkat. Nu är det MSNbowling innan sängen kallar. Imorgon bär det av mot Hedemora och familjen, som vi väntar och längtar.

Kommer bli en härlig jul! GOD JUL.

Jag älskar er.

Kom ihåg vad som är viktigast!

Det här är en historia som en av mina lärare i gymnasiet berättade för oss, som jag många gånger har tänkt tillbaka på. Satt och läste Natachas blogg och såg att den även hittat till henne. Mycket tänkvärt!


När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:


En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.


Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.


Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.


Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.


Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.


Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som


Småstenarna representerar andra saker som betyder något


Sanden representerar allt annat -


Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.


Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.


Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.


Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.


Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.


En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.


Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.



Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


2:a advent.

Idag är det andra advent. Har ätit frukost omgiven av tändaljus och vilat ögona på barnprogram..stackars dagens barn som får se på sån skiit! Det var BÄTTRE FÖRR! Handlat, plockat undan här hemma, dammsugit och sen bakat lussebullar till kvällens glöggmys. Snart ska jag väcka upp Björn för en lunch på stan kanske? och lite julmarknad om man har tur ;)




Farfar Ingvar

Godmorgon!

Igår hade jag jättesvårt för att somna, låg och tänkte mycket. Faktiskt så tänkte jag en hel del på Björns farfar Ingvar som gick bort för en tid sen. Så underbar människa. Vi var ju och hälsade på farfar och farmor i jönköping i somras och jag är så himla glad för att jag fick träffa dom båda över en härlig fika full av kärlek, skratt, bullar och gott kaffe :)

Han var en riktig krutgubbe Ingvar, en glad och skämtsam sådan. så trots att jag bara träffade honom i några timmar är han en person som verkligen gjorde intryck på mig och jag kommer minnas honom hela livet. Fantastiskt!


 "Om det finns en himmel där alla samlas, då sitter han och håller låda däruppe och gud skrattar så han gråter"


Nu får vi ta och boka in en resa och hälsa på lilla farmor snart :)


Jag tänker på dig och lilla farmor.



Men hallå!

Sorry att jag skriver som en kratta, men trodde inte att någon kunde tro annat än att luncha med Ulf och Björn kunde vara annat än en guldkant på min jobbvecka. Jag är inte den som tackar nej till god mat och trevliga samtal med Ulf (och Björn) :)


Kvällen har spenderats hemma hos en annan dimbergare, nämligen Björns farbror Kent med familj. Glögg,vin, plockmat, gino, kaffe och många många skratt! Tack för en härlig och supertrevlig kväll!


Nu ska jag och min ovälkomna huvudvärk krypa till korgs och imorgon väntar ännu en ledigdag och andra adventsmys.


Och vet ni vad? Nästa fredag sitter jag, Hanna (och Linda?) på läktaret i globen och hejjar fram Erik till Idolvinnare 2009. Det ni!


Med det säger jag godnatt! :)



ledsen för kass uppdatering.

Är inne i en svaka och känner ingen inspiration. vart ska jag hitta den? Igår jobba jag 14 timmar, nu ska jag iväg och äta lunch med Björn och svärfar och sen jobba igen och imorgon ska jag jobba. Så ser mitt liv ut just nu.

ute är det i alla fall vitt och vackert. Hörs när vi hörs.


RSS 2.0